Välkommen på Afternoon Tea den 9 december!

Det börjar lacka mot jul och innan det är dags för jullov vill vi passa på att bjuda in till en eftermiddag av fika, mingel och inspiration kopplat till studie- och yrkesvägledning.

Genom vår julinspirerade Afternoon Tea vill vi bidra till att du kommer i julstämning samtidigt som du minglar med kollegor från regionen.

På plats finns Charlotta Granath, som bland annat författat boken Studie- och yrkesvägledning – hela skolans ansvar (2019), för att visa på konkreta tips att använda sig av i undervisningssammanhang. Dessutom bjuder vi på inspiration av hur skolledare, lärare och studie- och yrkesvägledare gemensamt kan bidra till elevernas måluppfyllelse genom en välfungerande studie- och yrkesvägledning i undervisningen. 

Eftermiddagen arrangeras av Göteborgsregionen inom ramen för Syvonline och som deltagare får du en inblick i Göteborgsregionens arbete kopplat till den vida studie- och yrkesvägledningen och de stöd som finns att tillgå.

Välkommen med din anmälan!

 

Praktisk info

När: Måndagen den 9 december

Tid: 14.30-16.30 (Afternoon Tea står uppdukat från 14.00)

Var: Göteborgsregionen, Anders Personsgatan 8

Målgrupp: Skolledare, lärare och studie- och yrkesvägledare

Anmälan görs via länk: trippus.net/191219-afternoon-tea-anm

Observera att sista anmälningsdag är den 2 december. Det finns ett begänsat antal platser och vi rekommenderar dig att anmäla dig så snart som möjligt.

Kontakt: Emma Theiland Nilsson, emma.theiland-nilsson@goteborgsregionen.se

 


Charlotta Granath: Föreläsning och workshop om studie och yrkesvägledning

Charlotta Granath är en flerfaldigt prisad lärare och lärarutbildare samt författare till boken Studie- och yrkesvägledning – hela skolans ansvar (2019) samt böcker om demokrati och mänskliga rättigheter.

Genom eftermiddagens föreläsning och workshop får du med dig tips och metoder i arbetet med studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar. Hur går arbetet till i praktiken? Vem gör vad och hur kan ett samarbete mellan studie- och yrkesvägledare, lärare, skolledare och annan personal gå till?

Vi tar avstamp i ett nuläge som hör nära samman med skolans demokratiuppdrag, där vi bland annat ser över samhällskostnader till följd av skolavhopp samt belyser vikten av att alla bidrar i arbetet.

Teori blandas med flertalet praktiska övningar och undervisningsexempel från skolans olika årskurser. Deltagarna får tillgång till mycket material, samtalsmetoder och övningar för både den snäva och vida vägledningen.

Inspireras och ta nästa steg i studie- och yrkesvägledningsuppdraget som hela skolans ansvar!